Galbiori in sos de smantana

de Kori in Mancaruri de legume, 25 Sep 2011 | 14504 vizualizari

 

Baietii mei au fost la munte la o matusa si au cules galbiori (sub indrumarea unchiului , care e "expert" in ciuperci de padure). Asa ca a trebuit sa-i fac :)) Si pana la urma cu smantana desi au fost unele discutii din cauza smantanii :)), dar pana la urma n-a iesit deloc rau:)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori (ciuperci de padure)
  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana smantana (lichida, daca se poate)
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori in sos de smantana:

Am spalat si curatat foarte  bine galbiorii si i-am fiert apoi 5 minute in apa cu putina sare. Am aruncat apa si am scurs bine galbiorii, apoi i-am taiat bucati mai mici.

Am calit ceapa taiata marunt si cand a fost sticloasa am pus usturoiul taiat marunt si apoi ciupercile si le-am calit 4-5 minute. apoi am luat de pe foc si am pus 3 linguri de faina si am amestecat bine, apoi am pus 1 cana cu apa rece, iar am amestecat bine si am pus din nou la foc amestecand mereu. Am pus putin delikat de pui si sare daca mai trebuie, dupa gust si piper. Cand ciupercile au fost gata (cam 10-15 minute) am pus laptele dulce si smantana (eu am pus pana la urma iaurt gras si batut in loc de smanatana ca nu am avut smantana) si am lasat sa mai fiarba 5 minute sa se ingroase putin, apoi mararul tocat, inca 2-3 clocote si gata.

Sunt foarte deliciosi si se pot servi cu mamaliga sau cu orez sau cu paste sau simplu cu paine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

03.10.2011, 09:42

mai ai si pentru mine o portie

Kori 1

03.10.2011, 13:26

multumesc, motan

Kori 1

03.10.2011, 13:27

sufletista draga, din pacate nu mai am, dar data viitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arpacas Champignon